2 november wijnproeverij Restaurant Eemshaven

november 3, 2019 Uit Door Anneke Luinge
2 november wijnproeverij Restaurant Eemshaven

Zaterdag 2 november kon men wild eten (leuke woordspeling) bij restaurant Eemshaven te Losdorp. Bij dit wild arrangement van zeven! gangen stond ik samen met één van mijn wijnleveranciers aan een lange tafel waar men 25 wijnen kon proeven.

Er waren 52 gasten en we werden goed bezocht. We gaven informatie over de wijnen, men kon proeven en als iemand een glas wijn mee wilde nemen naar hun tafel, dan werd dat door ons genoteerd. Wat heel leuk was, was dat er zoveel mensen uit hun comfortzone gingen. “Ik drink alleen maar zoete witte wijn”. “Ik vind rode wijn niet lekker”. “Ik drink eigenlijk geen wijn”. En juist deze mensen gingen ‘om’ of probeerden van alles uit. En ze namen allemaal een vol glas mee naar tafel. Voilà, nog meer passievolle wijndrinkers erbij!

Daarbij kwam dat de gesprekken met de gasten zo waardevol zijn voor mij. Met een echtpaar mocht ik een fijn en intiem gesprek hebben. Ze kwamen elke keer bij mij langs om te proeven en tijdens die korte momenten praat je over wijn en over het leven…..

Heel bijzonder was ook de keukenhulp. Nadien zaten we met het personeel en werd er verteld over zijn talent, dat hij zo mooi piano kan spelen. Nu blijkt het geval dat er een piano in het restaurant staat. Hij wilde wel even voor ons spelen. Hij leest geen noten maar speelt prachtig! We mochten drie totaal verschillende nummers aanhoren. Echt een super moment.

Henk, bedankt dat ik mee mocht.