Mijn Wijnflestijn

Hallo, ik ben Anneke Luinge. In 2019 ben ik gestart ben met mijn eigen bedrijf: Wijnflestijn!

foto gemaakt door Anjelina Ganzeveld

Al jaren ben ik gek op wijn proeven en uiteraard drinken. Vooral om uit te zoeken welk eten bij welke wijn past. Een goede combinatie creëren, zodat wijn en spijs nog lekkerder smaken. Een echt festijn wordt het dan! Ook ‘s avonds genieten van een heerlijk glas wijn (of port!) met kazen, tapas of ander borrelgarnituur. Dan vergeet je gewoon de tijd…. Dat zijn de genietmomenten van het leven.

Om mezelf verder te verdiepen in wijn (tevens word ik er blij van) en omdat ik anderen graag meer kennis wil schenken, ben ik begin 2019 begonnen met de wijnopleiding ‘SDEN-2’. In juni 2019 heb ik mijn diploma behaald.

Oorkonde Wijninstituut

Daarna ben ik gestart met de wijnopleiding ‘SDEN-3’, halverwege de opleiding werden de lessen tijdelijk gestaakt door de Corona crisis. Gelukkig heb ik voor de zomer van 2020 de lessen toch af kunnen ronden. Ik heb het diploma halen eerst opgeschort. Als de crisis voorbij is, wil ik nog examen doen.

Deze fijne, leuke, heerlijke hobby zou ik graag met jou en je gezelschap willen delen. Ik geef onder andere wijnproeverijen aan huis en bij bedrijven in de omgeving van Assen. Maar in overleg zijn verder gelegen ‘oorden’ wellicht een optie.

Ik neem jullie dan graag mee op reis en vertel over de heerlijke, wondere wereld van wijn, waar je op informele wijze kennis (gezelligheid en een ongedwongen sfeer staan voorop) kunt maken of meer te weten kan komen over wijn en het proeven ervan.

Mijn wijnen mag ik afnemen van drie wijnleveranciers: twee uit Norg en één uit Grolloo. Stuk voor stuk hele fijne mensen waar ik een leuk en goed contact mee onderhoudt. Ze zijn allemaal behulpzaam en staan altijd open om me te woord te staan of maken tijd voor mij vrij. Wijn is tenslotte PASSIE en daar kunnen we heel wat tijd mee vollullen.

Kijk snel onder Proeverijen voor de mogelijkheden. Of bestel alvast een lekker wijntje. Zie met name de Anneke’s Tips. De wijnen die ik verkoop zal je niet treffen in winkels. De wijnen van mijn leverancier uit Grolloo, wijnkoperij Streuer staan zelfs niet op Internet. Zij hebben in ruim 30 jaar tijd bijna alles zelf in het land, veelal Frankrijk, geproefd en naar Nederland gehaald. Deze wijnen staan ook niet op mijn site maar tijdens een proeverij laat ik graag een aantal proeven. De wijnen van Streuer zijn bijna allemaal biologisch gemaakt. De wijnen zijn speciaal geselecteerd door mijzelf en de wijnleveranciers. Vaak prikken we een moment om te proeven en dan plaats daarna een recensie op Facebook en Instagram, zodat iedereen op de hoogte kan blijven. Ik vind dit erg leuk om te doen en vaak plaats ik er ook een gerecht bij. Dit vind ik leuk om uit te zoeken en aan mijn klanten te presenteren. Als klant is het wellicht ook leuk om eens een andere wijn te proberen. Als je bijvoorbeeld vaak kiest voor Merlot, kan ik je een andere druifsoort als alternatief aanbieden. Het lijkt me leuk om daarover in gesprek te gaan. Bel me of neem contact op!

Al met al zie ik jou en je gezelschap heel graag tijdens een Wijnflestijn moment. Dat wordt genieten!

Zelf een wijnbedrijf of horecaonderneming maar handen te kort of hulp nodig? Wijnflestijn helpt graag met het schenken bij proeverijen, wijnfestivals, evenementen. Graag bespreek ik samen met jou de mogelijkheden.