Wijnbeoordeling Barahonda wijnen

maart 28, 2021 Uit Door Anneke Luinge

Ik heb twee biologische wijnen van het Spaanse wijnhuis Barahonda onder de loep genomen. De rode wijn van de druiven Monastrell en Merlot. De witte wijn is gemaakt van de druiven Verdejo en Sauvignon blanc. Beide wijnen geven een geurexplosie in de neus! En de smaken zijn ook rijkelijk. Heerlijk om beide tegelijk te mogen proeven.

De geur en smaak op de foto getoonde blanco doet je gelijk aan de zomer denken. Deze wijn is een echte geurexplosie. Je ruikt citrusfruit en appels. De smaak is fruitig met body! Een licht bittertje en zuurtje en half droog.

Inmiddels is het ook al weer lente en aankomende week zelfs 20 graden voor de boeg! Ik ga deze wijn zelfs bestempelen als Anneke’s tip! Wat zal deze straks nog fijner smaken als het wat warmer weer is en ik ervan kan genieten op mijn eigen terras. De fles is ook super mooi, zo wat lijkt, een met touw omwikkelde bovenkant. Het bijtje is leuk gedetailleerd en zelfs de kurk is mooi.

De rode Monastrell/Merlot geurt ook al zo intens. En smaakt heerlijk bij een lavacakeje (soort chocolademuffin met zachte vulling uit de magnetron)! Ik had dat als toetje met daarbij vanille-ijs en slagroom. Heerlijk. Deze alleskunner van een wijn kan geloof ik overal bij! In de mond proef je een beetje leer, ook een bittertje en een zuurtje. Ik vind perfect in balans. Het alcoholpercentage is 15%. Dat proef je ook maar ik houd ervan! Tevens is deze wijn ook een echte aanrader. Dus ook de titel Anneke’s tip!

Beide biologische wijnen kun je via de shop bestellen of stuur me een ander bericht als je het zelf wilt ophalen. Per stuk € 8,50 (zonder verzendkosten).